Новини

Фиш Инвест вече е на пазара с черен хайвер

Фиш Инвест вече е на пазара с черен хайвер

Един от най-новите ни членове Фиш Инвест ООД, който в момента е най-големият производител на сладководна аквакултура в България, достигна момента, в който е готов да реализира повече от 8 години усилия, труд и инвестиции като краен продукт. Фиш Инвест ООД отглежда есетрови риби в садковата си база в язовир Огоста, който се характеризира с чисти планински води, без индустриални замърсители. Това позволява да се получи продукт, който се доближава по качества до черния хайвер, добиван в миналото от диви есетри. Основната цел на производството в есетровото стопанство е създаване на поколения есетрови риби с цел продажба на черен хайвер. Отглежданите от Фиш Инвест ООД видове са следните:

· Руска есетра (Acipenser gueldenstaedtii)

· Сибирска есетра (Acipenser baerii)

· Хибридна есетра (Siberian X Russian)

· Чига (Acipenser ruthenus)

 

Годишното производство на черен хайвер се очаква да бъде около 5000 кг, като през 2020 година, ще бъде основно от Сибирска есетра и Чига, а през следващите години основно хайверът ще бъде добиван от Руски есетри.

Може да се запознаете с производствените и природните условия, при които се отглеждат есетрите и се приготвя черния хайвер, като изгледате корпоративното им видео на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=L13sAUI8Pto

 

За повече информация за компанията, може да посетите фирменият им сайт: www.fishinvest-bg.com

Галерия

Фиш Инвест вече е на пазара с черен хайвер 41

Назад

Fishland
Пал БГ
Морски дар
Диавена
Морски риболов
Динг Созопол
Black Sea Fishery
Електра
Делта Индъстри
Нагоре