Новини

БГ ФИШ даде квота калкан само на 25 кораба от своите 80 кораба флот членове на асоциацията

Разпределението на индивидуалната квота за улов на калкан през 2017. между членовете на Асоциация БГ ФИШ е в размер на 8440 кг. и е по силата на заповед РД 7-04.01.2017. на Изпълнителният директор на ИАРА.Асоциация БГ ФИШ разпредели присъденото и количество на 25 индивидуални квоти на своите членове. Въпреки изпратените в срок възражение срещу проекта на заповдта и направените от нас предложенията за нов и прозраечн метод позволявакщ обратна проследяемост на критериите, Изпълнителният директор на ИАРА издаде заповед, която създава поредното напрежение в сектора.

Историчските данни за уловите могат да бъдат важен критерий особено ако могат да бъдат доказани с обратна проследяемост.

Флотът на БГ ФИШ, който  /по наши данни/ лови над 80% от рибата и молюските в Черно море  ежегодно /според историческите данни на ИАРА/ е подложен на  намаляване на квотата за калкан!? Членовете на БГ ФИШ са най-големите данъкоплатци в сектора, осигуряват най-много работници, плащат си таксите, лицензиите и разрешителните на касата в учрежденията и продължават да водят диалога с институциите публично и коректно!?  

д-р Йордан Господинов-Изпълнителен директор и представляващ Асоциация на производителите на рибни продукти БГ ФИШ.

Назад

Fishland
Пал БГ
Морски дар
Диавена
Морски риболов
Динг Созопол
Black Sea Fishery
Електра
Делта Индъстри
Нагоре